Tags

, ,


 

La cinquena etapa del viatge pel romànic del Penedès la compartiran tres edificacions, dues d’elles (l’església i el castell de Subirats) una a tocar de l’altra, i la tercera (la Torrota de Can Llopart) molt prop de les altres dues.

Probablement estem davant d’una de les edificacions religioses més antigues, doncs ja en el segle X està documentada l’existència del castell, i per les mostres visibles a l’església, aquesta hauria estat construïda al mateix temps. Tanmateix, atès que el meu objectiu és la documentació fotogràfica us remeto a les referències que trobareu al final del meu article.

 

A la carretera que ens porta de Sant Sadurní al Castell, en un revol entre vinyes i dominant la vall trobem la Torrota de Can Llopart, una torre de guaita del s. X i que servia com a punt d’observació del Castell de Subirats. Actualment és de propietat privada (Caves Freixenet).

 

Referències:

Viquipèdia

pdf a Castells catalans

blog de Castells catalans

La Torrota de Can Llopart (Viquipèdia)


Us agrada la fotografia? Coneixeu bé la vostra càmera i/o voleu millorar la vostra fotografia? Teniu a un clic el què bé podria ser l’únic bloc de fotografia EN CATALÀ. Visiteu-lo a Fotografia en català (consells, guies, trucs, etc)


Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons

Advertisements