Tags

, ,


Sant Valentí de les Cabanyes és la titular d’aquest quart capítol del romànic al Penedès. Es troba a la població de les Cabanyes i està documentada per primera vegada el 1056, tot i que agafa rellevància quan al 1162 apareix com a comanda hospitalera de l’Orde de Sant Joan de Jerusalem (o Hospitalers de Malta), la primera del Penedès i una de les primeres a Catalunya.

Aquí teniu, tot seguit, el recull fotogràfic de l’exterior de l’església.

 

Però ara comença el millor. Resulta que en un plafó al costat de la porta del cementiri vaig trobar informació referent a unes pintures al fresc, descobertes el 1973 i restaurades el 1980. Lògicament, no podia deixar passar l’oportunitat de ficar-hi el nas i vaig contactar amb l’ajuntament per si podia visitar l’església i, a més, fotografiar l’interior. He de dir que l’amabilitat del personal de l’ajuntament ha estat exquisida en tot moment i que he tingut totes les facilitats per poder fer l’entrada a aquest bloc. I més quan a la pròpia web municipal s’informa que l’església s’està preparant per a fer-hi visites continuades.

Doncs aquí la galeria amb les fotos interiors (la informació de les llegendes la teniu a l’enllaç de més amunt)

Una sorpresa trobar aquestes petites joies tan a tocar de casa.

 

Referències:

Església de Sant Valentí de les Cabanyes (Viquipèdia)

Descoberta de pintures murals (Arxiprestat de Sant Feliu)

Sobirà Orde Militar i Hospitaler de Sant Joan de Jerusalem, de Rodes i de Malta (Viquipèdia)

 

 


Us agrada la fotografia? Coneixeu bé la vostra càmera i/o voleu millorar en la vostra fotografia? Teniu a un clic el què bé podria ser l’únic bloc de fotografia EN CATALÀ. Visiteu-lo a Fotografia en català (consells, guies, trucs, etc)


Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons

Advertisements