Tags

, , ,


Amagada entre vinyes, en un descampat, just a la vora d’un camí. Al costat de ponent, una figuera. Al front, les restes d’una sínia. I un consell: si voleu anar-hi, millor caminant o amb bicicleta. No patireu pels baixos del cotxe (si més no pel camí que jo vaig agafar).

Així he anat a parar a Santa Maria dels Horts, l’única església (i edificació) de l’època romànica de la població i capital penedesenca, Vilafranca.

Petita, molt petita. I també molt degradada.

Nota.- A l’hora de documentar-me prenc com a referència les entrades a la Viquipèdia, on hi ha la relació del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i la dels Béns Culturals Nacionals o Locals. Ho dic perquè en algunes fotos (any 2010) d’altres pàgines d’internet d’aquesta església, es veu una porta de fusta. Des del 2012, igual que la meva (juliol de 2017) es veu una porta de ferro.

Més informació a Penedès Medieval

Igualment, cercant més informació, he trobat que el 2010 es va fer una actuació a la teulada, la qual cosa voldria dir que algú hi fa un manteniment.

 


Us agrada la fotografia? Coneixeu bé la vostra càmera i/o voleu millorar en la vostra fotografia? Teniu a un clic el què bé podria ser l’únic bloc de fotografia EN CATALÀ. Visiteu-lo a Fotografia en català (consells, guies, trucs, etc)


Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons

Advertisements